RSS Feed

Vulnerabilităţile lui Băsescu

vezi toate articolele de
07 Jul 2010 la 20:14 22 comentarii 1121 vizualizari.

Preşedintele Traian Băsescu se luptă cu criza, pune la detectorul de minicuni profesorii sinistraţi, face operaţii de aritmetică în legătură cu inundaţiile, îşi urechează subalternii de partid pentru că au majorat TVA şi nu nu impozitele, dar nu renunţă la micile sale războaie mai vechi cu media.


Băsescu a precizat miercuri, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi, că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia campaniile de presă, iar nu presa în ansamblu, reprezintă o vulnerabilitate, şi a vorbit despre jurnaliştii “şantajişti” la adresa preşedintelui ANI, Cătălin Macovei.

“Un ziarist a lansat o campanie, preluată pe urmă de trusturi de televiziune, cum familia preşedintelui face trafic de armament. Dar aţi văzut doi ziarişti care şantajau un şef de ANI? Tot doi ziarişti care ne dau lecţii, şi pe la TVR, şi pe la televiziuni private, care-l şantajau pe şeful ANI ca să afle taine din dosare de oameni politici”, a amintit preşedintele, subliniind că nu face generalizări la adresa presei.

Nu discut aici despre povestea cu traficul de arme sau jurnaliştii-şantajişti, este problema justiţiei să rezolve aceste probleme, pentru că înseamnă că îl trecem şi pe Dan Diaconescu cu tot cu prezicătorul Pârv şi primarul din Zărand la vulnerabilităţi de presă, pe aceste criterii. Vulnerabiliatea în aceste cazuri este a justiţiei dacă nu are răspunsuri prompte la astfel de situaţii, nu a presei.

Dar, preşedintele Traian Băsescu avea şi alte vulnerabilităţi atunci când a apărut “scandalul” legat de presupusul trafic de arme, care nu au apărut nici în strategia naţională de securitate, nici în discursurile d ela buza digului. “Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez. De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Asta e. Să ştiţi că eu azi noapte am aflat de intrarea lui într-o firmă. Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om, pur şi simplu. Putea să-mi spună, că i-aş fi spus să nu o facă”.

Mircea Băsescu a ieşit repede din firmă, dar a dat peste Bercea Mondialu la benzinărie, iar vulnerabilităţile au rămas.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

22 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!