RSS Feed

Cărţi bune de vacanţă apărute în ultimul an. Clasici “de odihnă”

vezi toate articolele de
02 Aug 2013 la 12:17 6 comentarii 1230 vizualizari.

Din ce-am prezentat anul ăsta la rubrica  BookFace am ales nişte titluri bune de luna august. Cele mai bune cărţi de vacanţă, româneşti sau traduceri proaspete. Inutil de spus, criteriile sînt pur aleatorii, alegeţi voi ce înseamnă “de vacanţă” şi vedeţi dacă vă potriviţi cu ceva. Pentru mine e o delectare şi cartea slabă a unui autor bunicel, trădează lucruri importante despre propria-i evoluţie şi despre industria de carte în general:

“De vacanţă” poate însemna aşadar plonjon în chestii la modă, un poliţist nordic, un roman nou de Zadie Smith sau J.K.Rowling, dar poate însemna şi evadare totală, citit complet împotriva trendurilor şi poftelor. Am făcut şi o pastilă cu clasici. O vacanţă în care să poţi citi Alecsandri, abia asta înseamnă  ”unplugged”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments
 • 1

  Imi pare rau ca nu am sonor ca sa va ascult recomandarile. Credeam ca citesc o platforma de idei in cuvinte nu in imagini. Poate, totusi, v-am urmarit pe realitatea TV. Asta e. Habar nu am ce pierd.

 • 2

  Pacat. Citind ca e vorba despre carti m-am repezit sa aflu cite ceva , dar aceleasi probleme: nu se poate auzi nimic.
  Si-atunci ma intreb dece a mai postat dl Rogozanu ;)

  victor L
  2013-08-02 16:55:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  aleator prin meandrele concretului,putem citi in aceasta frumoasa vacanta:revolutie si reforma,sau daca este prea usoara,pour le connaisseurs,putem sa ne satisfacem setea de lectura cu cartea care a rupt lanturile tiraniei si l-a repus pe nastase in libertate.
  sau daca vacanta sau rabdarea noastra este indeajuns de lunga,mai putem astepta putin si vom avea un soc cultural odata cu tiparirea best sellerului scriitoruluide larga recunoastere galactica, jiji becali,care carte ne dezvaluie secretele transhumantei terenurilor de la deal la ses.
  sau daca nu si nu si stim sigur ca vom trai matusalemic,ne asezam cuminti la coada si asteptam creatia garantului educatiei romanesti,acest monstru sacru al culturii,domnu vanghele.si cred ca eforturile si rabdarea vor fi generos rsplatite,pentru ca acest act de creatie se da la paket cu un mic.nu micul titulescu ci micu nostru stramosesc,care ne-e trecut prin istoria noastra milenara.cu mult mustar gratis de la bunicuta.

  un avid insetat de cultura de vacanta
  2013-08-02 17:02:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Mie imi plac multe carti,dar alea de joc ma pasioneaza teribil.Cica si pe un cunoscut de-al nostru,cam somnoros,l-ar pasiona.

  nepotu lu tamara
  2013-08-02 17:57:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  lipseste totusi in ultimul timp specialista in cari a VP.Loda.
  stie cineva ceva despre ea?

  micu carturar de buzunar
  2013-08-02 19:09:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Un articol bun, de vacanţă :

  Stand-up comedy la guvern

  Tot mai mulţi miniştri din guvernul Ponta se bagă la stand up comedy. Sigur că umorul este unul involuntar, cel puţin la fel de penibil ca al ţuţărilor şi cărătorilor de servietă, care îşi strecoară, la rându-le, frustrările anonime pe facebook, forumuri, tarabe şi tribune virtuale, încercând să ne vândă prostiile lor drept panseuri cu ştaif.

  Duşa, o fabrică de şarade, ne povesteşte bulversant şi fără noimă despre „avioane neidentificate”, apărute în spaţiul aerian al României, „fără aprobare de survol” – lucruri care, potrivit declaraţiilor sale, „se întâmplă tot mai des” -, despre nevoia „de a ridica în aer avioanele de vânătoare”, care, ce să vezi, nici nu există, şi ne abureşte cu trimiteri la legi cu numere-ncurcate.

  Deşi pare desprins din MASH, după cum repovesteşte realitatea aeriană, Duşa îşi asumă inutil o declaraţie extrem de gravă: anume că frontiera NATO şi UE e în aer, e şvaiţer, e terminată pur şi simplu. Dacă povestea lui dezlânată te face să râzi, adevărul ascuns în dosul comicului de limbaj te face să plângi.

  Dar să-l lăsăm pe Duşa în imponderabilitatea sa şi să aterizăm pe autostrăzile lui Şova!

  Ce credeţi?! Ministrul Marilor Proiecte nu găseşte originalul contractului cu Bechtel, ca să ne arate şi nouă cine se face responsabil de cel mai mare fiasco economic naţional, aşa cum a promis în campania electorală. Iată ce simplu prezintă Şova această situaţie încurcată: „Nu am reuşit, la Ministerul Transporturilor, să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003 dar „updatat” cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006”. La întrebarea „Cine a secretizat, domnu’ Şova, contractul?”, domnu’ Şova a răspuns implacabil şi pertinent: „Radu Berceanu, în 2006!”

  Dan Şova susţine că originalul a fost dosit de PDL, ca să nu poată fi traşi la răspundere, pentru prostiile lor, miniştrii Dobre şi Boagiu. La rândul lor, incriminaţii acuză că omul e complet aerian şi că în discuţie se află originalul negociat şi semnat, în 2003, de Adrian Năstase pe care preopinentul îl face pierdut ca să-l protejeze pe fostul premier, ca să-şi protejeze afacerile şi, desigur, familia.

  Dar să-l lăsăm şi pe Şova, cu dosarele sale, ca să mai râdem un rând cu comicul de serviciu, Victor Ponta. Cum să interpretezi altfel decât ca pe o „comicărie” involuntară cererea de includere pe ordinea de zi, într-o şedinţă CSAT, a cartofului fierbinte CFR Marfă, depusă la Cotroceni în ziua plecării în concediu şi să spumegi de indignare, la aproape 24 de ore de la primirea răspunsului, că preşedintele ţi-a speculat propunerea şi a „forţat convocarea Consiuliului Suprem”? Este acesta demersul unui politician serios sau manifestarea spiritului ludic al puştanului care joacă lapte-gros pe cârca noastră, a tuturor? Dacă pe Traian Băsescu îl ştim în stare de orice, gata oricând să intre în joc, cu atât mai mult cu cât jocul se desfăşoară pe muchie de cuţit – iar răspunsul său de ieri a dovedit-o cu prisosinţă -, ce să înţelegem atunci din strategia lui Ponta?! Că se complace în postura de ciucă a miştoului prezidenţial doar pentru a scăpa de povara asumării vreunei decizii importante?

  Şedinţa CSAT s-a încheiat, iar povestea cu CFR Marfă a rămas ca-n gară. Nimeni n-o să mai poată spune că preşedintele nu a vrut să discute în Consiliu ce a cerut Ponta. Nici măcar Ponta.

  Şi, ce să mai vezi… Pentru a asista la toate aceste gafe, prosteli, incoerenţe, infantilisme şi jocuri de societate, încropite într-un show improvizat, noi, fraierii, plătim bilet.

  [Marian Sultănoiu , senior editor Gândul]

  Mircea
  2013-08-03 08:55:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!