RSS Feed

Star Wars e mai tare ca Star Trek!

vezi toate articolele de
07 Apr 2013 la 19:23 11 comentarii 1467 vizualizari.

Ei și?! Asta e la mintea cocoșului! O știe toată lumea, indiferent dacă gustă SF sau nu. O fi… dar și Buggs Bunny e mai bun ca Family Guy (sau oi fi eu prea batrân?) și totuși am senzația că ăsta din urmă face audiențe pe care iepurele nici măcar nu mai îndrăznește să i le ceară lui Moș Crăciun.

Bine, toată introducerea asta fără noimă pentru ce? Ca să mă lase să spun că am fost la primul mare eveniment SF din viața mea și, mai ales, să arăt poze de acolo. Fiindcă sunt convins că e greu de găsit o adunare mai pestriță și simpatică.

M-am dus după ce mi-am zis că, dacă tot îmi plac poveștile cu nave și extratereștri verzi pe pereți, dacă tot am văzut Războiul Stelelor pe vremea când se stătea în zori la coadă mare la casa de bilete, probabil că mi-ar face plăcere să mă învârtesc pe acolo. Iar faptul că pe afiș apăreau Chris Judge (Star Gate) si John-Rhys Davies (filmele cu inelul și multe altele), mi-a învârtoșat și mai tare decizia.

Se numește The Scandinavian Sci-Fi, Games and Film Convention și s-a întâmplat weekend-ul ăsta la Göteborg.

Am ajuns la vreo 15 minute după ce se deschisese, gândindu-mă că voi fi printre primii stingheri… și am văzut mai întâi coada de vreo 400 m, păzită de soldații imperiali din Războiul Stelelor, bașca alte câteva creaturi și lighioane pe care nu am reușit să le identific… probabil din cauza marilor lacune pe care le am în domeniul ăsta. Ordinele, răgetele și mugete erau și ele cel puțin la fel de convingătoare precum costumele.

Iar după ce, în sfârșit, am reușit să plătesc biletul, m-am trezit într-o hală plină ochi cu standuri de arme, machiaje, tricouri, dvd-uri, cărți, reviste, jocuri, afișe, măști și tot ce mai poate imagina cea mai bogată fantezie pe care sunt în stare să mi-o imaginez [sic!].

În privința vedetelor, da, erau și ele acolo, gata pentru autografele de 18 euro bucata.

Iar coada uriașă era la Gimli the dwarf din Frăția inelului. Absolut  jovial,  nu doar semna, ci ba mai stătea la o șuetă cu fanii, ba mai juca o mică scenă din film… lucruri mărunte și potrivite să facă admiratorul să se simtă bine.

Ușor mai răzleți erau fanii care vroiau autografe de Teal’c din Star Gate, Lando Calrissian și Boba Fett din Star Wars, precum și de la Flash Gordon însuși.

Pretutindeni, puhoi de vizitatori, parte îmbrăcati “civil”, parte în “piei” de te miri ce personaje astrale, luptători galactici ori ciudățenii mutante.

E clar. La modă sunt filmele cu monștri… însă cele mai purtate costume, arme și tichii rămân, la mai bine de 30 de ani de la apariție, cele din Războiul Stelelor. Cât despre Star Trek, Andromeda ori Star Gate, ele par să joace în cu totul altă ligă. Ceea ce e foarte posibil să fie chiar adevărat. ;)

Absolut toate pozele se văd aici!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Cred că sunt cel mai plimbăreţ dintre toţi prietenii mei. În 20 de ani am bătut cu piciorul şi cu rucsacul în spinare câteva zeci de ţări. Că s-au numit burse, delegaţii, schimburi ori vacanţe, e clar ca au fost călătorii din care m-am îmbogăţit doar în capul meu. Şi despre care vorbesc ori de câte ori sunt întrebat ... sau nu.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!