RSS Feed

Un buletin de ştiri din anul 2061

vezi toate articolele de
16 Jan 2011 la 12:58 10 comentarii 639 vizualizari.

Un text din Dilema despre România de peste 50 de ani

După încheierea celui de-al Treilea Război European, România, Bulgaria şi Muntenegru obţin despăgubiri din partea beligeranţilor învinşi. Surse diplomatice afirmă pe facebook că la negocieri au fost refuzate despăgubirile în valută – România preferă bărcile germane din lemn de fag produse de firma Daimler-Benz. Bulgaria a ales brînzeturile franţuzeşti din lapte de nutrie, iar Muntenegru acceptă tweed impermeabil din păr de şoarece britanic de apă. Discuţiile au avut loc în capitala României, pe Vîrful Omu. Cu prilejul negocierilor, preşedintele român Băsescu-Wang i-a primit în prima zi pe omologul său german Schroder Paşa, pe regele Pirineilor Alfons-Popescu şi pe premierul Londrei Tony-ben Musharaff. Se pare că din cauza unor vechi dispute ale casei prezidenţiale române cu un preşedinte francez din anul 2010, N. Sarkozy, Băsescu-Wang l-a pus pe lista de aşteptare pe preşedintele Alpilor francezi, De Gaulle-Anelka-Minune jr. şi, dintr-un motiv asemănător, l-a primit pe un ponton pe premierul Alpilor italieni, Pius-Argint III. La întîlnirea cu Schroder Paşa, preşedintele de pe Vîrful Omu a reiterat intenţia României de a furniza know-how ţărilor învinse constînd în minimalism organizatoric şi administrativ şi în filosofia prediluviană: „Ce e val ca valul trece” inclusiv a celor două teze fondatoare: „Avem nevoie de tinichigii” „Şi de ospătari” Cu acest prilej liderul român a reiterat disponibilitatea culturii române de a promova pe twitter produsele ţărilor învinse într-o limbă română accesibilă pe piaţa internaţională – cea cu 3000 de ideograme şi cu â din a, singura literă păstrată de Academia Română din alfabetul latin după Marea Reformă. Oaspeţii prezenţi au depus coroane de nuferi la monumentul eroilor tinichigii, cei care i-au salvat pe români la diluviu, confecţionînd de urgenţă bărci din tabla acoperişurilor caselor pe cale de a fi înghiţite de ape. Manifestările au fost tulburate de protestele unui grup de scafandri ecologişti care s-au legat cu lanţuri de pontonul pe care îşi desfăşoară activitatea guvernul, parlamentul, sindicatele şi societatea civilă.

Sub lozinca „O barcă civilizată pentru fiecare familie” socialiştii români au depus o moţiune de cenzură în Parlament. Moţiunea ar putea fi susţinută şi de unii membri ai Partidului Casei Prezidenţiale nemulţumiţi de condiţiile vieţii la comun, pe pontoanele dormitor vechi de peste 20 de ani. Nostalgicii din Partidul Uscatului au organizat un simpozion intitulat: „Era mai bine înainte de Diluviu”, ca o replică la Programul coaliţiei aflate la putere: „Capitalismul real: pescuitul de la prima la ultima ideogramă”, la care au conferenţiat doi dintre urmaşii pescarilor din Delta Dunării, Grigori Patzaichin şi Paşca Jr. II.  În aplauzele celor de faţă, Paşca jr II a spus că o mare afacere în pescuit poate începe de la o pereche de ciorapi de damă de tip plasă, cu  împletitură monofilament. La ieşire cei doi vorbitori au fost aşteptaţi de membrii asociaţiei pescarilor revoluţionari. Aceştia i-au acuzat că sprijină interesele mogulilor care au făcut avere cumpărînd la preţuri de nimic ultimele năvoade şi prostovoale ale statului, pentru a le revinde apoi ruşilor, la preţul pieţei. Uniunea Scriitorilor l-a premiat pe scriitorul român de origine chineză Ion Li pentru comprimarea în 1000 de ideograme pe tweeter a romanului Orbitor, apărut în urmă cu mai bine de jumătate de secol, pe hîrtie –  material de provenienţă vegetală dispărut după diluviu. Cu acelaşi prilej Academia i-a comemorat pe poeţii anticipatori M. Eminescu şi G. Bacovia ale căror poezii geniale Lacul şi Lacustră au însoţit poporul român de la Marea Revărsare încoace.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!