RSS Feed

Un caz de plagiat pe bani europeni: Cristian Socol, consilierul lui Ponta pe probleme economice, “copilul” lui Viorel Hrebenciuc

vezi toate articolele de
21 Oct 2014 la 01:03 31 comentarii 7423 vizualizari.

Cristian Socol este conferenţiar universitar la ASE, consilier pe probleme economice al premierului Victor Ponta şi, după spusele lui Viorel Hrebenciuc, mentorul lui Andrei Hrebenciuc. În stenogramele din dosarul de urmărire penală , Viorel Hrebenciuc vorbeşte despre Cristian Socol când îl sună pentru a se interesa de postul unei funcţionare : “Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei, l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie cum ar veni

Despre ce plagiat este vorba? Despre unul pe care Comisia de Etică a ASE l-a ignorat, dar care populează bine mersi Internetul , fiind indexat de Google sub numele autorului principal Dinu Marin: PRO-CYCLICAL FISCAL POLICIES – ASYMMETRIC TRANSMISSION CHANNEL IN EUROZONE. THE ROMANIAN CASE , autori Dinu Marin, Aura Gabriela Socol , Cristian Socol, Marius Marinas.  http://www.ecocyb.ase.ro/2012pdf/Dinu%20Marin_T_mod.pdf.pdf sau  http://www.ecocyb.ase.ro/Articles20121.htm

Articolul respectiv este aproape în întregime plagiat. Cazul mi-a fost semnalat, redau elementele de plagiat pe care le-a identificat sursa:

“  - Introducerea – plagiata dintr-un speech al lui Lorenzo Bini Smaghi, Membru al Consiliului Executiv al Bancii Centrale Europene, care poate fi gasit aici:

http://www.ecb.int/press/key/date/2007/html/sp070619.en.html

Sectiunea II - “Literature Review” – plagiata din

-          o lucrare a FMI scrisa de Paolo Manasse, online la:

http://www.ecb.int/press/key/date/2007/html/sp070619.en.html și

-          un articol scris de Michel Strawczynski si Joseph Zeira, care poate fi gasit la:

http://econ.tau.ac.il/papers/macro/cycle_is_the_trend_TAseminar.pdf

Sectiunea III – “Pro-cyclical fiscal policy as an…” – plagiata din

-          discursul lui Lorenzo Bini Smaghi, online la:

http://www.ecb.int/press/key/date/2007/html/sp070619.en.html și

-          un articol scris de Anne Brunila disponibil la:

http://ec.europa.eu/dgs/policy_advisers/archives/experts_groups/docs/brunila.pdf

De altfel, singurele paragrafe ale acestei sectiuni care nu pot fi considerate plagiate sunt cele pentru care autorii indica sursa citarii directe, uitand totusi sa foloseasca si ghilimelele.

Sectiunea IV – “Pro-cyclical fiscal policy. The case of Romania” – atat intregul model matematic precum si interpretarea acestuia sunt preluate integral dintr-un articol scris de Cristian SOCOL si Aura Gabriela SOCOL in 2009, disponibil la:

http://www.academicjournals.org/article/article1380538282_Socol%20and%20Socol.pdf

Sectiunea V - “Conclusions and recommendations” – preluata integral dintr-un articol semnat de Cristian SOCOL, Aura Gabriela SOCOL si Marius MARINAS, online la adresa :http://vk.com/doc12389607_69544884?hash=96d68936e0fd0619ad&dl=d3e764a64a64fbeb85

Cum a reacţionat Comisia de Etică a ASE la cazul de plagiat? A descoperit că articolul a fost modificat pe site-ul publicaţiei ştiinţifice. De fapt, faţă de varianta tipărită a materialului (pe care o am disponibilă în facsimil) , autorii au adăugat note de subsol  care indicau sursele plagiate. Autorii nu s-au sinchisit nici măcar să schimbe materialul, au adăugat doar note. Ceea ce nu face materialul mai puţin plagiat, sunt în continuare copiate integral  paragrafe fără ghilimele şi fără menţionarea sursei, autorii nici nu s-au obosit să coreleze notele adăugate suplimentar cu paragrafele pur şi simplu copiate.

Deci un plagiat înlocuit nu e plagiat? Iata decizia ASE:

http://ase.ro/ase/management/pdf/ARACIS/Anexe%20ASE/ASE-127%20.pdf

Câteva întrebări: în toate versiunile, autorii menţionează că acest articol este finanţat prin Fondul Social European, contract POSDRU/89/1.5/S/59184 Postdoctoral research performance and excellence in economic sciences in Romania, Academy of Economic Studies, Bucharest.

Cum explică autorii faptul că incercând să disemineze rezultate de cercetare cu finanţare europeană aveau o versiune plagiată aproape integral sub forma unui material gata de publicat ? Cum poate susţine Comisia de Etică a ASE că plagiatul a fost eliminat de pe respectivul site, când materialul plagiat este în continuare indexat Google şi disponibil pentru descărcare? De ce nu acceptă Comisia de Etică sesizări anonime- cum ar putea vreun doctorand sau coleg să depună o sesizare împotriva directorului departamentului, Marin Dinu?

Autorii au trimis Comisiei de Etică o explicaţie asupra cazului de plagiat. Comisia de Etică ar trebui să revadă cazul , pentru că materialul care se presupune că este o variantă intermediară, în mod inexplicabil aproape integral plagiată, figurează în continuare ca articol de cercetare indexat Google pe site-ul revistei.

UPDATE:

Un cititor semnalează că nu numai că Dinu Marin, Cristian Socol et al.  au preluat modelul matematic şi rezultatele dintr-o publicaţie mai veche, dar au pretins că datele din publicaţia mai recentă sunt din perioada 2000-2010. Surpriză, rezultatele modelului econometric sunt absolut identice cu cele prezentate în publicaţia sursă, unde perioada de analiză era 1999-2008. Editorii jurnalului de la Facultatea de Cibernetica trebuie sa ceara autorilor explicatii asupra datelor si rezultatelor prezentate.

Cele doua publicatii, cea in care autorii pretind ca datele sunt 1999-2008:

http://www.academicjournals.org/article/article1380538282_Socol%20and%20Socol.pdf

Si publicatia plagiata, unde datele au fost innoite pana in 2010 dar rezultatele au ramas exact la fel:

http://www.ecocyb.ase.ro/2012pdf/Dinu%20Marin_T_mod.pdf.pdf

UPDATE 2 . Un alt cititor semnaleaza ca unul din autorii acuzati de plagiat, Marius Marinas, era membru al Comisiei de Etica ce a dezbatut chiar acest caz.

Pentru alte informatii despre acest caz ma puteti contacta la cdomniso@andrew.cmu.edu

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

31 comments
 • 1

  ce plagiat e asta cu sursele trecute la sfarsit?

  pavelescu marian
  2014-10-21 09:05:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  plagiator consiglier la alt plagiator!simplu,nu?

  aspida
  2014-10-21 09:40:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Interesant. Se schimba liniile in PSD. Schemele lui Hrebe vor fi inlocuite de schemele lui Ghita.

  Haplo
  2014-10-21 10:13:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Ce naiba se intampla pe Realitatea, nu se poate comenta nimic?

  Off topic (cu scuze)
  2014-10-21 11:17:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Guzganul rozaliu

  Metamorfozat în castor
  Azi guzganul rozaliu
  Ar dori s-ajungă pastor
  De fura mai grijuliu….

  Mii hectare de pădure
  El a devorat mereu
  Învăţând atunci să fure
  Şi a tot furat la greu….

  Romsilva e păgubiţă
  De mai multe miliarde.
  Castor din muncă cinstită
  Toţi copacii-i poate roade!

  Astăzi şobolanul roşu,
  S-a demis din Parlament.
  DNA-u-i este moşu’
  Dar e făcut din ciment…

  Va fi dus după zăbrele
  Şobolanul şi complicii.
  Ţara scapă iar de rele
  Şi de politruci cu vicii!

  nelutiu
  2014-10-21 14:56:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Cristian Socol parca era mare stab pe la Fondul Roman de Contragarantare – salarii si sporuri incredibile pentru muritorii de rand.

  Cris
  2014-10-21 16:12:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @pavelescu marian: Domnul meu, cred ca nu stii ce e ala plagiatul?! Daca te apuci sa copii cuvint cu cuvint, chiar si daca precizezi sursa, tot plagiat e! Daca eu ma apuc sa il copii ad-literam pe Slavici si jos pun nota ca e Slavici, nu te intrebi care mai e contributia mea?
  Halal, tara de hoti, care fura si se intreaba de ce sunt acuzati de furt!

  andu
  2014-10-21 18:50:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  [...] de plagiat. Potrivit unor dezvaluri publicate recent de Ciprian Domnişoru pe VoxPublica, Cristian Socol impreuna cu o serie de colegi ar fi publicat un material integral plagiat dupa autori straini sau autoplagiat dupa lucrari [...]

 • 9

  Atenție:

  Cazul este mult mai grav. Dacă vă uitați, într-un articol se spune că datele sunt pentru 2000-2008 și în altul că ar fi din 2000-2010.

  Adică de fapt pe seturi diferite de date s-au obținut rezultate identice (imposibil).

  Adică de fapt autorii au făcut o faptă și mai gravă pedepsită de comisia de etică: au falsificat / manipulat date statistice într-o cercetare publicată.

  Vă rog să menționați și acest fapt într-un update la articol dacă vreți să fiți corecți până la capăt.

  Doru Antiplagiatorul
  2014-10-22 17:04:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Ca să fiu exact în comentariu:

  În articolul acesta: academicjournal../

  Datele sunt din 1999 – 2008, date trimestriale

  Informația se găsește la pag. 242.

  În articolul care plagiază articolul de mai sus găsit de dumneaovastră:

  ecocyb.ase.ro/2../

  Datele ar fi din 2000-2010

  Informația se găsește la pag. 10 a articolului.

  Dacă priviți pe rezultatele obținute, autorii au rezultate identice. Este greu de obținut așa ceva pe eșantioane atât de diferite.

  Ar trebui ca autorii să fie somați să pună la dispoziție datele pentru a verifica dacă au manipulat sau nu calculele din articol.

  Pentru așa ceva în străinătate ești data automat afară din universitate / cercetare. E fraudă gravă să manipulezi date și rezultate ale cercetării oameni buni.

  Doru Antiplagiatorul
  2014-10-22 17:16:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @Doru Antiplagiatorul Aveti dreptate, multumesc de semnalare, voi updata materialul.

  Ciprian Domnisoru
  2014-10-22 18:04:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  rusine,rusine- de fapt acesti Socoli,Marinasi si nu mai vorbim moguli ca Dinu au distrus sistemul de invatamant din ASE,au distrus idealurile studentilor despre cercetare,stiinta ptr ca ei nu au nicio valoare sunt doar niste fabricantii ale unor Rozalii. Doar nu credeti ca Socol la ajutat pe Hrebenciuc? Deloc a cazut ca un noroc chior asupra lor pentru ca ei l-au ajutat pe Hrebe Andrei sa intre intr-un sistem in care el nu avea ce sa caute pentru ca era mediocru iar la schimb Rozliu Viorel Hrebenciuc i-a ajutat sa castige faima adica functii la Guvern -adica cei 2 Socoli si este important sa punctati de cand a inceput ascensiunea acestora ; FunctiA DE CURAND A lui Marinass si binenteles functia Profesorului Dinu Marin – in calitate de membru in consiliu de administratie a BNR si sefia facultatii de economie pentru a putea manipula conducerea ASE-ului si nu numai.
  Ar trebui ca DNA sa intre pe acest fir si sa inteleaga cum Andrei Hrebenciuc a intrat in ASE cum a promovat el si Socolii ;Marinasi si nu numai.Numai asa s-ar face dreptate pentru zeci de oameni care studiaza,cerceteaza in aceasta institutie candva de succes iar acum condusa de Hrebenciuci,Socoli,Marinasi si mai ales de sforarul de Viorel Hrebenciuc si de sforarul institutional Dinu.
  Oare si comisia de Etica din ASE este sponsorizata de acesti sforari,dar de ce nu pentru ca in aceasta comisie de cercetare este un membru foarte curios Domnul Marinas care si el este in articolul plagiat desi este presedintele acestei comisii de etica.Ce face conducerea acestei institutii sau este intimidata de acesti moguli institutionali?

  victor bratu
  2014-10-22 20:05:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Cati invidiosi !!! In Romania daca esti bun si vrei sa te ridici, imediat trebuie sa apara unele persoane care sa aiba grija de succesul tau spre esec. Mai bine mergeti la cateva cursuri ale acestor oameni si exprimati-va porma. In loc sa criticati pe altii mai bine incercat sa fiti mai capabili decat acestia.

  Robert
  2014-10-23 15:41:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  [...] publicat și pe Voxpublica.ro / foto main: Florin Eșanu/Epoch Times Posted on 23.10 2014 by Mihai Gotiu in Header, Homepage, [...]

 • 15

  @victor bratu: te-ai uitat în articol? părțile „plagiate” sunt cele care descriu stadiul cercetării. Probleme ar putea fi la setul de date și concordanța anilor. De aici până la conspirații oculte e cale lungă

  Gruia
  2014-10-25 16:19:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Robert: m u i e Sova

 • 17

  Domne de ce nu ii da nimeni afara pe oamenii astia au plagiat sa se analizeze si sa-i dea afara mai ales ca acum e in sfarsit democratie, dati afara hotii de Socoli,daca au furat-plagiat de ce ASE-ul ii mai tine de ce nu se analizeaza, de ce nu ia nimeni nicio masura cu oamenii astia care au plagiat, chiar asa mai ales ca si Ponta care a plagiat a fost aspru criticat si oamenii asti sunt in continuare profesori, eu cred ca nu este un exemplu bun pentru profesori ci un afront asupra celor corecti si muncitori,seriosi.

  vali
  2014-11-17 14:07:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Vali iti dau dreptate de ce nimeni nu se autosesizeaza la minister pentru ca daca cititi listele de lucrari o sa ramaneti inmarmuriti :Socoli,Dinu, Marinas si Hrebenciuc sunt pe toate articolele,cititi si o sa vedeti ca oamenii astia au lucrat in gasca, trebuie analizat cum si cine ia promovat asa de repede si fraudulos.Comisia de etica trebuie sa reanalizeze acest caz si sa-l excluda pe Marinas din comisie iar pe Dinu cel care este capo di tuto al afacerii/gastii acesteia pacatoase sa-l dati afara, trebuie sa se reanalizeze acest caz.

  paul
  2014-11-17 14:26:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  [...] Scriam acum câteva săptămâni despre cazurile de plagiat semnalate despre Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al premierului Ponta. [...]

 • 20

  bRAVO SOCOLE l-ai dat in gat si pe Marinescu,adicri a sa moara si capra vecinului bre!
  Dar ce face ASE-ul de nu va da afara si pe tine cu gasca si pe Marineescu si sa faceti voi economie cu Hrebenciuc jr la Academia de corupti si de bani multi, ca ati castigati bani multi fara multa minte ci doar pe pilute si conjuncti sau pupici in curici.
  Bafta ma!

  victor bratu
  2014-11-24 23:58:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Ira,I want to thank you for writing about this topic. I went to the quad today at UCD…surrounded by many meebmrs of my School of Education faculty, my children’s second grade teacher (a UCD alumna and former Aggie mom), parents from my son’s soccer team, and thousands of UC students…Several of them came from other campuses in a show of support. I left shortly after Chancellor Katehi spoke because I had a class scheduled at 1:40pm. She, like all the speakers, was required to follow the one minute time limit in the “announcements” portion of the General Assembly. I felt compelled to stand in support for our students. Many of them are half my age. At 38, I am one of the many School of Ed working parents, and the undergrads are the same age as many of my former elementary/middle school students. In fact, I’m almost certain a few of my former students were there. As their teacher, I often shared stories and images from historical examples of civil disobedience and nonviolent protest. These days, I don’t have K-8 students in my classes. I work, instead, as a TA for credential/MA students at UCD. I felt that if I didn’t “show up” today that I would be letting my former students down. I would be letting my two children down. So I assured my 12yo that Mom would be careful (didn’t tell my 7yo, because I knew she’d fret until it was over…plus I haven’t shown her the video or really talked in any detail about it). And I showed up.It’s not a sacrifice to bear witness and stand in solidarity. It was 90 minutes of my time. After the rally, I walked over to class, where my tearful professor dedicated about half of our 3 hour seminar to discussion of the recent events. She asked for us to consider what we, as scholars and scholars in training, can bring to bear on these issues. Another assistant professor asked to come speak with us. Both of them asked us to work to identify what we do moving forward. The students who protested were motivated by two key issues: privatization of California’s public universities and a show of solidarity for the violent police tactics used days earlier at UC Berkeley. Unfortunately, I was complacent a little too long. I was one of those who rolled my eyes a bit at the Occupy movement…Several of us thought a few tents on the quad weren’t likely to effect systemic change, but I learned a lot from these students this week. Isn’t that just like teaching? The young people can frustrate us at times, but they are also our greatest teachers. Our School of Education is having some of the most frank and personal conversations I have heard since I came to Davis in 2009. And I, for one, am going to try and do better.Thanks again, Ira. I rambled a bit, as I am wont to do…but I am excited about the awakening within my university. It was powerful to see the way students, community meebmrs, alumni, faculty, and staff all came together today. It offers a little bit of hope, as well as a tremendous challenge to rise to our moral obligationsP.S. I know you are calling for Katehi’s resignation, as are thousands of others. I must say that I am not there yet. I don’t expect to convince anyone who feels passionately about her resignation, but I’m really hesitant to call for her ouster at this time.

 • 22

  D-le Domnisoru ,greu se mai maninca o piine mai alba in ziaristica . Propaganda mirsava si ieftina .Au devenit unii mari experti in vinatoare de plagiate . Cred ca si mama lui Ponta a plagiat cind l-a facut . Nu vedeti ca seamana cu ceilalti oameni , tot doua miini, doua picioare , doi ochi … Sunteti culmea penibilului ! S-ar putea sa aveti probleme tot calomniind ; sa dati in Ponta si sa crape in alta parte , la Kovesi de exemplu .

  Daniela Zamfir
  2015-01-04 18:15:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Way to use the internet to help people solve problems!

 • 24

  Its my good luck to pay a quick visit at this weblog Un caz de plagiat pe bani europeni: Cristian Socol, consilierul lui Ponta pe probleme economice, “copilul” lui Viorel Hrebenciuc « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET and find out my required post along with video demo, that YouTube video and its also in quality.
  Officiel MBT Homme Livraison gratuite apcamm.org/ugg2../

 • 25

  RePEc plagiarism accused offenders: Cristian Socol and Aura Gabriela Socol

  Identification

  Name: Cristian Socol
  Affiliation at time of decision: Bucharest Academy of Economic Studies
  Name: Aura Gabriela Socol
  Affiliation at time of decision: Bucharest Academy of Economic Studies

  Facts

  Note: some links may turn invalid over time, especially if the committee has requested some works to be pulled.
  Cristian Socol & Aura Gabriela Socol, 2007a. “Romanian Policy-Mix to Adopting Euro,” Theoretical and Applied Economics, Asociatia Generala a Economistilor din Romania – AGER, vol. 9(514), pages 29-32, September. (local copy)

  Cristian Socol & Aura Gabriela Socol, 2007b. “Romania’s Real Convergence To EU – Dream Or Reality?,” Theoretical and Applied Economics, Asociatia Generala a Economistilor din Romania – AGER, vol. 6(511)(su), pages 61-72, June. (local copy)

  Marius-Corneliu Marinas, 2007. “The Role of Cohesion Policy in the Decision to Adhere to the Euro Area,” Theoretical and Applied Economics, Asociatia Generala a Economistilor din Romania – AGER, vol. 4(509), pages 61-64, April. (local copy)

  Romania’s Government, 2006. “Convergence Programme,” January. (local copy)

  Significant parts of Socol and Socol (2007a) are taken from the other three works. In particular:

  Page 1, paragraph 1 is taken from the Romanian Convergence Programme (page 6, 4th paragraph)
  Page 2, paragraph 1 is taken from Socol and Socol (2007b) (page 1, 1th paragraph)
  Page 2, paragraph 2, last sentence is taken from the Romanian Convergence Programme (page 21, last sentence)
  Page 2, last two paragraphs are taken from the Romanian Convergence Programme (page 39, 3rd paragraph, and page 43, 2nd paragraph)
  Page 3, paragraph 1 is taken from the Romanian Convergence Programme (page 43, before section 5.6.2)
  Page 3, paragraph 2 is partially taken from the Romanian Convergence Programme (page 8, 3rd point in gray box)
  Page 3, paragraph 3 is taken from Socol and Socol (2007b) (page 2, last paragraph)
  Page 3, paragraph 4 is taken from Socol and Socol (2007b) (page 4, last paragraph into page 5)
  Page 3, paragraphs 5, 6 and 7 taken from Socol and Socol (2007b) (page 6)
  Page 3, paragraph 8 is taken from Socol and Socol (2007b) (page 9, 1st paragraph after table)
  Page 4 is taken from Marinas (2007) (page 2 and abstract)
  Only the Romanian Convergence Programme is mentioned in the references, but not as a source for the borrowed text.
  Response of accused offenders

  The committee has not received a response.
  Committee decision

  YES Notification of offender superiors
  YES Notification of editor published plagiarising work
  YES Request of removal of plagiarising work
  YES Notification of afflicted author(s)
  YES Notification of afflicted editor
  NO Banning of author from RePEc Author Service
  YES Publication on RePEc plagiarism page
  Further developments

  Several weeks after the response, the accused offenders offered a response. Note that messages to Yahoo email addresses did not bounce.
  Privacy Legal

  pacala
  2015-03-29 18:49:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  OK, three things here “anonymous #3″…a) if you want to conunite an intelligent conversation you need to identify yourself. The heart of academic conversations lies in accountability for your words, so you’ve stepped far past the place where “anonymous” is acceptable for any professional. I sign my name to everything I put on-line, and I do that as part of how I mentor and coach my students to be responsible for their own actions, words, and decisions – which is, in turn, the heart of what this blog post is about.b) I am often quite amused by “educators” (we’ll use your word) who claim that semantics, semiology, words, and word meanings do not matter. Without going all “Umberto Eco” on you, I find that everything we say/do/signal sends distinct messages to our children, because even if our vision has closed down to a “spotlight” (brain science: the more you know, the less you see), the wonder of childhood and adolescence is that kids see “everything” and they make meaning from everything they see. Which is also key to this blog post.c) You began by calling this “unrealistic,” and when I called you on this, by saying we are doing it every day in schools in many places, you go off and complain about something else.So, I’ll ask you to (a) give your name, and (b) tell me whether these suggestions are impossible or just something you do not want to do? I’d also ask you to offer some level of proof that “Kids respond best when the expectations in the classroom are fair and firm,” given the context that classroom management, as we know it, has failed two-thirds of American kids consistently over the past 180 years, that the techniques which dominated education until the open classrooms of the 1960s produced a nation in which 75% of students failed to graduate from high school, and, in which, the educational conservatism of the past 30 years has not moved even one marker of success in the right direction. Or given that KIPP schools – and their like – focused on the “firm/fair” can only beat out schools no one actually attends, but the schools I work with – which focus on student choices and student responsibility, match up with many of the top public schools in the nation in student success – no matter what the socioeconomics are.I am not, of course, disputing the dominance of socioeconomics, but the evidence is clear, that the best solution to that is treating all students like actual humans, because kids from struggling families already come to school to with finely honed decision-making capabilities which we can work with to build their lifespan success possibilities.And, I’m sorry if you received my message as insulting, but if I walk through many American schools I see “educators” choosing to behave as “dictators” and “prison guards.” And in response, I see disastrous results for students on many levels. I never see humans of any age requesting prison guards, so I know this is the choice of those “educators.”For me, I’m trying to build democracy, responsibility, belief in self, all the things Yong Zhao quite clearly points out are the requirements for successful cultures and successful economies.- Ira Socol

 • 27

  Thinking like that is really impressive

 • 28

  surgery pep talk to daughterAlways reported on his Instagram password after the surgery that Leah’s professional medical doctor vintage nba jerseys at the Children’s Hospital attached to Penguins Jerseys chinanfl jerseys from china Philadelphia also was able to remove the area in her right adrenal glandular where the cancer originated.Ones soccer jerseys for women young girl still faces more Nashville Predators Jerseys china cheap authentic mlb jerseys treatment that includes chemotherapy also w

 • 29

  Cum de si-au dat seama atat de repede cei de la IOR de competentele lui Cristian Socol si l-au concediat eu cred ca ar trebui sa o angajeze luna viitoare pe sotia sa Aura Socol ca poate le schimba ea politica corporatista.

 • 30

  IJWTS wow! Why can’t I think of things like that?

 • 31

  Hi Un caz de plagiat pe bani europeni: Cristian Socol, consilierul lui Ponta pe probleme economice, “copilul” lui Viorel Hrebenciuc « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

  NEW SOFTWARE – Live Event Blaster 2
  Watch me Rank On Page #1 In 60 Seconds !
  Get Instant Access to The ONLY SOFTWARE That RANKS Hundreds Of Live Events For You
  And Keeps The Rankings Sticking For Good!!
  Read More: bit.ly/Live_Eve../

  Misty Randle
  2018-04-16 15:55:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!